szechenyi palyazat

Esküvői címke ötletek

Esküvői címke ötletek

Írtunk már arról, hogy vajon mennyibe kerülnek az esküvői italok (ha még a piszkos anyagiakat tervezitek, érdemes elolvasni, számítások is vannak benne), illetve arról, hogyan hasznosítható a pálinkás címke esküvői dekorként.

Mivel hamarosan itt van az esküvői szezon, úgy gondoltuk megmutatjuk, hogyan dobhatjátok fel az esküvőtöket esküvői címkével. 

De várjunk csak… 

Mi az az esküvői címke?

A címke típus nem más, mint egy speciálisan esküvőre dizájnolt italcímke, amelyet dekorként használhattok a boros vagy pálinkás üvegeken. 

Nemcsak, hogy jópofa kiegészítője lehet a „nagy napnak” egy jól megfogalmazott, frappáns szöveggel, de egy kis odafigyeléssel és dizájn-érzékkel még az esküvői dekort is feldobja. 

Mielőtt azonban konkrét példákat mutatnánk, barangoljunk egy picikét a dekoráció, és az összhang világában. 

Melyik színhez, melyik illik? Avagy esküvői dekor tanácsok egy laikustól

Előrebocsátom, hogy nem vagyok esküvői dekoratőr, azonban már én is nős ember vagyok, így túl vagyunk a dekorációtervezésen, és az árnyalatok egymáshoz való hasonlítgatásán. 

Habár az ízlés, mint olyan teljesen szubjektív, tehát lehet, hogy ami tetszik Tibikének az nem tetszik Janikának, azonban így kerek a világ. 

Viszont fontos, hogy vannak olyan színpárosítások, amik kifejezetten mennek egymáshoz és olyanok is, amelyek egész egyszerűen nem passzolnak össze. 

2022-es esküvői színtrendek

A Pantone Intézet évről évre kiválasztja az év színét (mennyi év egy mondatban), és most sem volt ez másképp. Azonban az idei még nagyobb durranás, mint az eddigiek, hiszen a Pantone 2022-ben, most először az intézet történetében, egy teljesen egyedi színt alkotott. 

Az év színe pedig 2022-ben nem más mint a (dobpergés) Very Peri.

A 2022-es év színe a Very Peri
Forrás: Pantone

A kékes fény a modern kor technológiájának színvilágát idézi (a kijelző is kék fényt bocsát ki), ugyanakkor beletettek egy csipetnyi piros vibrálást, amitől az egész sokkal izgalmasabb lesz. 

A Very Peri tehát a 2022-es esküvői dekortrend egyik fő színe. 

Emellett népszerűek még az ékszerszínek, a púder rózsaszín,  a Dusty Blue, és a zöld különböző árnyalatai is. 

Az egyik legizgalmasabb kombó talán a Dusty Blue és a rózsa (mint szín) keveréke.

Forrás: Pinterest

A Very Peri pedig nagyon jól illik a bézshez, a türkizhez vagy akár a sárgabarackhoz is – igazi bohém-vintage hangulatot varázsol.

Színkombinációk esküvőre
Forrás: Pinterest

Egyébként a lágy, pasztell színek általában nagyon jól párosíthatóak egymással, ha vintage stílusú esküvőt szeretnétek. 

Azonban, például a barokk stílus pont ennek ellenkezője: a harsány színekről, a kontrasztokról és a túldíszítettségről szól, például az arany-kékkel, vagy az arany-szürkével. 

A romantikus stílusú esküvőn jól lehet keverni egymással a levendulát a púder rózsaszínnel, illetve ugyanezt a rózsaszínt a babakékkel is. 

Ha provance-i stílusú esküvőt szeretnétek, akkor természetesen mindenhez is levendulát kell keverni, legyen szó akár a színekről, akár az ételekről. 

Hogyan válasszátok ki az esküvői színeket? 

Az esküvői színek kiválasztásának egyik fő szempontja, hogy belövitek, milyen stílusú esküvőt szeretnétek. Így, szerencsés esetben, a színpaletta már sokkal jobban behatárolható. 

Azonban, ha még itt is túl sok a variációs lehetőség, vegyétek figyelembe azt, hogy milyen évszakban tartjátok az esküvőt. 

Nyáron az élénkebb, vidám színek mellett szinte bármi szóba jöhet: sárga, kék, pasztell rózsaszín, levendula, zöld, arany, és ezek végtelen sok árnyalata. 

Ősszel a rozé, a barna, a burgundy, a bézs, a narancs és a bíbor lehetnek az uralkodó színek.

Télen az ezüst, az arany, a jégkék, a szürke, a zöld és a hófehér lehet a jó választás. 

Tavasszal, a zöld, a dusty blue, a lila, a mályva és a királykék lehet a nyerő. 

Még valami: gyűjtsetek ihletet. Mi például a Pinteresten nézegettünk, célirányosan és lementettük a kedvenc kombinációinkat, utána pedig megbeszéltük, kinek melyik tetszik (vagy nem) végül eljutottunk a végső döntésig. (Mondjuk úgyis a menyasszonyé lesz az utolsó szó, de próbálkozni azért szabad).

Szóval Pinterestre fel, és mentsetek mindent, ami tetszik! 

Esküvői (szín)hibák, amiket érdemes elkerülni

Na most ugye itt visszacsatolnék a feljebb leírtakra. A jó hír, hogy szinte végtelen sok szín, végtelen sok kombinációja létezik, és igen, mindenkinek van egy szubjektív ízlése, de azért vannak olyan határok, amiket ritkán hágunk át. 

Az egyik legnagyobb hiba az, ha túl sok színt választasz ki. A legtöbb esetben bőségesen elég három szín, vagy akár egy itt-ott felbukkanó, kósza negyedik szín, de beemelni 8-10 színt, az már kész vizuális katasztrófa. 

A másik, gyakori hiba az, ha olyan színkombinációt találsz, ami árnyalatban nagyon hasonlít egymásra. Ne legyen túl kontrasztos (hacsak nem ez a cél), és ne legyen túl hasonló; az arany középút ez esetben mindig jobb, mint a szélsőségek. 

Esküvői címke a Te esküvődre!

És most elérkeztünk az esküvői címke ötletekhez. Remélhetőleg a fent olvasottak hatására már elmozdultatok valamilyen irányba, és némileg célirányosan kerestek. Hogy végképp megkönnyítsük a döntést, az alábbiakban összegyűjtöttük nektek, hogy melyik típusú esküvőre melyik címke passzol. 

Vintage esküvői címke

A Flower esküvői címke betűtípusa, motívumai és színvilága is nagyon jól klappolnak egy vintage esküvőhöz. A lágy, pasztelles színek nagyon kellemes, melengető összhatást keltenek, így biztosan passzolni fog a menyasszonyi csokorhoz is.

A Vintage esküvőkhöz jól illik a Flower címke.

Barokk esküvői címke

A Felicidad esküvői címke teljes mértékben megfelel a barokk stílus kívánalmainak. Felül és alul díszes mintázatok, egy kis barnás arany-fehér kombinációval. Nem túl hivalkodó, mégis felhívja magára a figyelmet.

A Felicidad jó esküvői címke ötlet a barokk szertartásokra

Romantikus esküvői címke

Mi is lehetne romantikusabb, mint a Wish esküvői címkéje? Rózsákkal borított alsó és felső rész, burgundi vörös szöveg, valamint a púder, a rózsaszín és a zöld kombinációja. 

Egy romantikus esküvői címke

Provence-i esküvői címke 

A Dream esküvői címke esetén a levendula dominál, amit a fehérrel, és két egymásba fonódó gyűrűvel tettünk teljessé. A kettős színt a kéken csillogó gyémánt motívum dobja fel. 

A Provence-i esküvői stílushoz illik a Dream címke

Nyári esküvői címke 

A Mandala esküvői címke maga a vibráló nyár: a kék, a fehér és narancssárga csupa vidám színek, a mandala, mint szimbólum pedig a világmindenséget jelképezi, ennek közepe (vagyis a párod) a világ közepe, ami körül minden forog.

Vibráló nyári esküvői címke: a Mandala

Őszi esküvői címke

A Rustico címke az ősz színeiben, barnában és sárgában pompázik. A virágmotívumok itt nem kapnak túl nagy, legalábbis vizuálisan fajsúlyos szerepet; azonban így is nagyon kellemes az összhatás, ami miatt jól illik a rusztikus, őszi esküvői dekorhoz.

A Rustico kiváló őszi esküvői címke

Téli esküvői címke

A Silverlight címke ezüstös-feketés színvilága, díszített, keretes motívumai nagyon jól passzolnak a téli árnyalatokhoz. Mivel az ezüst és a fekete szinte bármilyen dekohoz jól illik, épp ezért a címke szuper kiegészítője lehet akár egy téli esküvőnek.

Téli eksüvői címke: a Silverlight

Tavaszi esküvői címke

A Fancy esküvői címkén lévő levendula, a fehér és a bézs olyan színkombót alkot, amitől még a legsavanyúbb vendég arcán is széles mosoly terül el. Nem egy tipikus tavaszi esküvői címke, azonban eleganciájával és vidámságával együtt valahol mégis ott van benne a megújulás. 

Egy igazi, tavaszi eskükvői címke
Kosár
Scroll to Top